 |
|
 |
Planet Hollywood Thai Shrimp Pasta |
|
ingrediënten: |
|
|
1 dl Thaise saus (zie recept hier onder )
1 tl boter
1 tl gehakte knoflook
16 grote garnalen, gepeld
1 kopje julienne gesneden groenten
1 el vers gehakte koriander
1 el gehakte pinda's
250-300 ongekookte pasta, gekookt
2 el gesneden lenteui, voor garnering |
|
bereiding: |
|
|
Maak de thaise saus en zet apart. Doe de boter en knoflook in een pan. 1 minuut bakken. Voeg de garnalen toe, bak 3 minuten.
Voeg de gesneden groenten toe en de helft van de koriander en pinda's. Voeg dan de 1 dl thaise saus toe, meer naar smaak. Goed mengen.
Garnalen/groenten mengsel aan pasta toevoegen. Goed omgooien om de pasta te bedekken met de saus. Dit netjes verdelen over 2 borden. Garneren met de lenteui, koriander en pinda's.
[color=blue:21cf0ab5b0]Thaise saus:[/color:21cf0ab5b0]
2 el ketchup
3/4 el rijst azijn
1 1/2 tl sesamolie
1/2 tl chili olie
1/2 tl knoflookpoeder
1/2 tl uienpoeder
1 1/2 tl hoisinsaus
1/2 tl gehakte knoflook
1/2 tl verse geraspte gember
0,25 dl citroensap
1/2 tl chinees mosterdpoeder
2 el sojasaus
1 1/2 tl sojasaus
1/2 tl chilivlokken
0,5 dl zoete chili saus
1/2 tl pindakaas
Doe alle ingredienten in een keukenmachine en meng goed. Doe in een afsluitbaar potje. Gebruik de helft voor de pasta, de rest is 4-5 dagen houdbaar. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
 |
|
|