laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Aardappelsoep met spek
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

    5 middelgrote, bloemige aardappelen
    1 prei
    3 dl room
    3 dl melk
    4 dl kippenbouillon
    2 plakjes gerookt spek in dunne sliertjes gesneden
    1 takje tijm
    1 blaadje laurier
    peper
    1 el boter
  bereiding:
    Schil de aardappelen en snij ze in blokjes van ongeveer 1 cm dik. Reinig de prei en versnij het wit ervan grof. Laat de boter smelten in een kookpan en fruit er de prei in. Voeg er de aardappelen, de tijm en de laurier aan toe en laat alles op een rustig vuurtje verder sudderen. Voeg er na enkele minuten de room, de melk en de kippenbouillon aan toe. Laat de soep ongeveer 20 minuten doorkoken op een laag vuurtje en breng op smaak met peper. Bak ondertussen de reepjes spek lekker krokant en laat ze uitlekken op een stukje keukenpapier. Verwijder de laurier uit de soep en mix met een staafmixer. Verdeel de soep en de spekjes over de 4 kommen.

Tip:
In plaats van de reepjes spek, kan je de soep ook serveren met Sint-Jakobsvruchten.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats