laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Perengebakje met amandelen en chocolade
  ingrediënten:
    voor 4 personen:

    2 peren
    4 velletjes bladerdeeg (diameter 15 cm)
    1 ei + 1 eigeel
    1 soeplepel bloem
    2 soeplepels amandelpoeder
    2 soeplepels suiker
    150 g chocolade
    2 dl room
  bereiding:
    Schil de peren en snijd ze in stukjes. Meng het ei met de bloem, het amandelpoeder en de suiker.Voeg dit bij de versneden peren. Schik het mengsel op het bladerdeeg.Plooi dicht, smeer het deeg in met wat eigeel. Laat 20 tot 30 minuten bakken in een oven van 180°C. Laat de chocolade in de room smelten. Serveer de bladerdeeggebakjes met de chocoladesaus.


Echte zoetebekken kunnen het gebakje met een bolletje vanilleijs serveren.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats