laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Tagliatelle met zalm
  ingrediënten:
    voor 4 personen:

    500 gram zalmfilet in 2 cm dikke repen
    400 gram tagliatelle
    2 eetlepels olijfolie
    2 fijngesneden sjalotjes
    1 fijngesneden teentje knoflook
    ½ groene, in kleine blokjes gesneden paprika
    2 eetlepels fijngesneden basilicum
    2 dl room
    2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
    wat versgemalen peper en wat grof zeezout
  bereiding:
    Kook de pasta beetgaar in ruim kokend water met hierin een scheutje olijfolie. Giet de pasta af en houd deze warm. Verhit vervolgens wat olie in een ruime pan en bak hierin (zonder te kleuren) de knoflook, de blokjes paprika en de sjalotjes. Giet nu de room erbij en breng het geheel op smaak met wat peper en wat zout. Laat de repen zalm in deze saus in een paar minuten gaar worden. Haal ze voorzichtig uit de saus en houd ze warm. Voeg de pasta bij de saus en meng de basilicum erdoor. Schep de pasta in voorverwarmde diepe borden en dresseer de zalmrepen er bovenop. Garneer met een blaadje basilicum.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats