Gestoofde peren met romige kwark |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 porties:
2 rijpe peren
1 el margarine
gemberpoeder
200 ml light slagroom
200 gr magere kwark
zoetstof naar smaak in poedervorm
schil van een onbespoten sinaasappel
schil van een onbespoten citroen |
|
bereiding: |
|
|
Schil de peren en snijd ze in schijfjes. Smelt de margarine in een pan en leg hier de schijfjes peer in. Laat ze gaar stoven. Voeg er wat gemberpoeder aan toe.
Klop de slagroom stijf en roer die door de magere kwark. Voeg de schil van de sinaasappel en de citroen toe en wat zoetstof naar wens. Klop alles tot een romige massa.
Schep de romige kwarkmassa in diepe borden en schik hierop de warme gestoofde perenschijfjes. Dien onmiddellijk op.
TIP :
Stoof de peren net voor het opdienen, zodat ze nog warm zijn wanneer u ze op de borden schikt.
Dit recept komt uit : Kookboek voor diabetici van Deltas |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|