laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Aardappel-paddestoelensoep
  ingrediënten:
    2 el plantaardige olie
600 gr bloemige aardappels, in schijven
1 ui, in ringen
2 teentjes knoflook, uitgeperst
1 liter runderboillon
25 gr gedroogde paddestoelen, 20 minuten geweekt in heet water
2 stengels bleekselderij, in stukjes
2 el cognac
zout en peper

Voor de croutons:
3 el boter
2 dikke sneden witbrood zonder korst
55 gr parmezaanse kaas, versgerespt

Ter garnering:
gedroogde paddestoelen, 20 minuten geweekt in heet water en uitgelekt
takjes verse peterselie
  bereiding:
    Verhit olie in een grote braadpan en voeg aardappels, ui en knoflook toe. Bak ze al omscheppend 5 minuten zachtjes.
Voeg de boillon, de gedroogde paddestoelen inclusief weekwater en de bleekselderij toe. Breng het aan de kook, draai het vuur laag en laat de soep met het deksel op de pan 20 minuten zachtjes pruttelen tot de aardappels gaar zijn.
Snijd intussen voor de croutons de boter in een koekenpan. Bestrooi de sneden brood met de kaas en bak ze per kant in 1 minuut knapperig. Snijd ze met een scherp mes in driehoekjes.
Roer de cognac erdoor, breng op smaak met zout en peper en garneer met croutons, paddestoelen en peterselie.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats