laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Groenlandse heilbot met spinazie en madera
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

    600 gr Groenlandse heilbotfilet
    500 gr gepocheerde spinazie
    2 sneetjes jonge kaas
    750 gr aardappelpuree
    Peper en zout

    voor de saus:
    1 eierdooier
    25 gr boter
    25 gr bloem
    3 eetlepels madera
    125 gr champignons
    1 eetlepel tomatenpuree
  bereiding:
    Schik een bedje van gepocheerde spinazie in een beboterde vuurvaste schotel. Leg er de visfilets op, spijs met pezo schik de plakjes kaas er op. Snijd de schoongemaakte champignons in schijfjes bak ze even aan.

Bereid de saus : smelt de boter in een pannetje en roer er de bloem door (=roux). Voeg er de tomatenpuree, de eierdooier, de madera en de champignons met hun bakvocht bij. Spijs met pezo. Nappeer de saus helemaal over de vis. Zet de schotel ongeveer 15 minuten in een oven van 180°C.

Serveer met de warme aardappelpuree.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats