laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Pittige pindasoep
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

    1 potje satésaus
    3 eetlepels ketjap manis
    3 eetlepels chili saus
    2 in dunne ringen gesneden uien
    1 theelepeltje sambal
    3 gesnipperde teentjes knoflook
    3 in ringen gesneden stelen prei
    2 gesnipperde paprika’s
    2 bolletjes mie
    4 blokjes kippenbouillon
    500 gram in stukjes gesneden kippenvlees
    150 gram taugé
    wat boter
    wat peper en zout
  bereiding:
    Breng 2 1/2 liter water aan de kook en los hierin al roerend de bouillonblokjes op. Voeg het kippenvlees toe en laat dit pakweg 30 minuten trekken op een laag vuurtje. Fruit intussen de uiringen en de knoflook in wat boter. Haal het vlees uit de pan en voeg vervolgens alle ingrediënten (behalve de taugé) toe aan de bouillon. Breng het geheel aan de kook en laat dit mengsel dan zo’n 12 minuten zachtjes koken. Vergeet niet af en toe te roeren. Voeg in de laatste 5 minuten de kip en de taugé toe. Breng de soep op smaak met wat sambal, peper en zout en serveer deze met stokbrood.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats