laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Harira
  ingrediënten:
    450 gram lamsvlees,
100 gram linzen,
100 gram kikkererwten,
1 rode ui,
1 citroen,
1 blikje tomatenpuree,
1 theelepel kaneel,
1 theelepel cayennepeper,
1 theelepel gemberpoeder,
1 bosje verse peterselie,
1 bosje verse koriander,
1 bosje verse saffraan,
1 grote rode peper,
50 gram boter,
1 liter water,
1 eetlepel bloem,
peper en zout.
  bereiding:
    U snijdt het lamsvlees in blokjes van ongeveer 2 centimeter. Wrijf het goed in met kaneel, cayennepeper en gemberpoeder. Verhit in een grote pan de boter en bak hierin het lamsvlees. Bak de versnipperde ui, gehakte koriander, peterselie en het fijngehakte pepertje bij het lamsvlees. Dan roert u hier de tomatenpuree doorheen en voegt u de linzen en kikkererwten toe.

Voeg beetje bij beetje het water toe en roer het geheel goed door. Ook de tomaat mag er bij, in grove stukken.

Voeg de saffraan toe en doe het deksel op de pan. Meng door de bloem een beetje water tot het een papje wordt en voeg dit toe aan de soep, om ze te binden. U kan de soep helemaal afmaken met wat citroensap. Doe het deksel weer op de pan en laat de soep zachtjes pruttelen.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats