Tagliatelle met zalm en champignons |
|
ingrediënten: |
|
|
voor 4 personen:
600 gr tagliatelle
300 gr gerookte zalm
2 sjalotten
30 gr boter
1 eetlepel olijfolie
2 dl room
2 takjes gehakte dille
versgemalen zwarte peper
een doosje champignons
een tomaat in fijne blokjes |
|
bereiding: |
|
|
- pel de sjalotten en hak fijn
- verhit de boter in een kookpannetje en fruit daarin de sjalot tot hij glazig is
- snijd ongeveer de helft van de zalm in stukjes, doe die samen met de room bij de sjalot
in de pan
- laat op een laag pitje doorwarmen en pureer met de staafmixer
- doe er de champignons en de tomaat in blokjes bij
- snijd de rest van de zalm in fijne reepjes
- breng 2 liter water aan de kook, voeg er een theelepel zout en een eetlepel olijfolie aan toe
- doe er de tagliatelle bij en kook die beetgaar
- giet af in een vergiet, laat even uitlekken en doe in een voorverwarmde kom
- overgiet met de saus en meng met de zalmreepjes
- breng op smaak met de peper
- bestrooi met dille en serveer meteen |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|