laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Portugees konijn met sjalotjes
  ingrediënten:
    voor 4 personen:

    4 konijnenachterbouten
    2 uien
    300 gram sjalotjes
    wat peper en zout
    4 eetlepels olijfolie
    2 teentjes knoflook
    2 kaneelstokjes
    5 kruidnagels
    3 laurierblaadjes
    2 dl bouillon (tablet of pot)
    2 blikjes tomatenpuree
    1 1/2 dl rode port
  bereiding:
    Pel en snipper de uien. Wrijf de konijnenbouten in met peper en zout. Pel de sjalotjes en halveer deze. Maak de knoflook schoon.

Verhit in een grote braadpan de olie en bak hierin de uisnippers gedurende 3 minuutjes. Pers de knoflook erboven. Voeg nu de kruidnagels, de kaneelstokjes en de laurierblaadjes toe. Bak het geheel nog zachtjes gedurende 2 minuutjes. Schep het mengsel met een schuimspaan uit de pan en bak nu in dezelfde pan de de konijnenbouten in ongeveer 5 minuten rondom lichtbruin. Voeg het uimengsel, de tomatenpuree en de bouillon toe. Stoof dit alles met een deksel op de pan gedurende zo’n 30 minuten. Voeg aan het mengsel de port, de sjalotjes en 0,15 liter water toe. Stoof met een deksel op de pan het konijnenvlees op een lage stand nog eens 2,5 uur. Schep vervolgens het vlees in een schaal. Breng tot slot het stoofvocht op smaak met wat peper en zout. Schenk het over het vlees. Geef bij deze stoofpot stokbrood of rijst gemengd met een snufje kaneel...
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats