|
|
Pel en snipper de uien. Wrijf de konijnenbouten in met peper en zout. Pel de sjalotjes en halveer deze. Maak de knoflook schoon.
Verhit in een grote braadpan de olie en bak hierin de uisnippers gedurende 3 minuutjes. Pers de knoflook erboven. Voeg nu de kruidnagels, de kaneelstokjes en de laurierblaadjes toe. Bak het geheel nog zachtjes gedurende 2 minuutjes. Schep het mengsel met een schuimspaan uit de pan en bak nu in dezelfde pan de de konijnenbouten in ongeveer 5 minuten rondom lichtbruin. Voeg het uimengsel, de tomatenpuree en de bouillon toe. Stoof dit alles met een deksel op de pan gedurende zon 30 minuten. Voeg aan het mengsel de port, de sjalotjes en 0,15 liter water toe. Stoof met een deksel op de pan het konijnenvlees op een lage stand nog eens 2,5 uur. Schep vervolgens het vlees in een schaal. Breng tot slot het stoofvocht op smaak met wat peper en zout. Schenk het over het vlees. Geef bij deze stoofpot stokbrood of rijst gemengd met een snufje kaneel... |