|
|
|
Nazomer salade |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
1 blik maïskorrels, uitgelekt
1 plak watermeloen,geschild en in stukken gesneden
50 gr blauwe druiven
1 rijpe avocado, in partjesgesneden
1 zakje jonge slablaadjes
1 bosje kervel
4 sneden rauwe ham
Voor de dressing:
1 dl vers sinaasappelsap
1 dl notenolie
1 kl grove mosterd
mespunt poedersuiker
vers gemalen peper en zeezout |
|
bereiding: |
|
|
droog de ham krokant in de oven op 100°C
klop een dressing van het sinaasappelsap, de notenolie, de mosterd en de poedersuiker en breng op smaak met peper en zout
meng de slablaadjes met de kervel en schep er de watermeloen, de maïskorrels, de druiven en de avocadoplakjes door
verdeel de salade over 4 borden, besprenkel met de dressing en verbrokkel er de gedroogde ham over. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|