|
|
|
Paddenstoelenragout met verse porcini |
|
ingrediënten: |
|
|
250 gram eekhoorntjesbrood, cantharellen, oesterzwammen of een ander paddenstoelensoort dat ook rauw kan worden gegeten
5 sjalotten
Platte peterselie
Takje tijm
Takje rozemarijn
Pakje (Soya-) room
2 eetlepels noten- of olijfolie
2 theelepels poeder van eekhoorntjesbrood
Peper en zout
Citroensap |
|
bereiding: |
|
|
Maak de paddenstoelen zorgvuldig met een keukenpapier schoon, snij ze in schijfjes en zet ze koel en donker weg.
Snipper de sjalotten, kleur ze in de olie. Voeg room, paddestoelenpoeder, peper, zout, tijm en rozemarijn toe en laat het geheel inkoken tot een saus van aangename dikte. Controleer de smaak en laat de saus tot direct voor het opdienen staan.
Verwarm dan de saus, druppel er wat citroensap in en roer de paddestoelen er door. De paddestoelen worden geacht alleen warm te worden. Ze moeten hun knapperigheid bewaren!
Schenk de ragout in een warme serveerschotel, strooi er de geknipte peterselie over, dien onmiddellijk op en geniet van dit heerlijke herfstgerecht met warm boerenbrood.
Tip:
Het geheim is de paddestoelen zelf alleen te verwarmen en niet te koken. Gekookte paddestoelen worden slap en week en dat moet in ieder geval worden voorkomen. Een fantastische smaakmaker, ook in andere gerechten, is poeder van boleten; zo te koop, of gedroogd en gemalen in de keukenmachine. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|