Witlofsalade met truffel |
|
ingrediënten: |
|
|
4 mooie struikjes witlof
1 Granny Smith appel
2 hardgekookte eieren
2 eetlepels grote - Chileense - blanke rozijnen
2 eetlepels gepelde walnoten
Chips van een knoflookteen
1/2 citroen
Roze peperbesjes
Vinaigrette:
3 eetlepels olijfolie
3 eetlepels notenolie
Flinke theelepel honing
2 eetlepels sherryazijn
Halve theelepel mosterd
Knoflookteen
Peper en zout |
|
bereiding: |
|
|
Snijd de witlof overdwars in niet te smalle reepjes. Verwijder de harde rondjes van het begin van de struikjes.
Truffels zijn rauw het lekkerst
Voeg rozijnen en in blokjes gesneden appel toe en besprenkel de salade met wat citroen om te voorkomen dat de salade bruin verkleurd.
Bak de flinterdun gesneden knoflook in wat olijfolie knapperig. Laat chipjes uitlekken op keukenpapier en bestrooi ze met zout.
Bak in dezelfde olie de walnoten even op. Ze verliezen zo hun bitterheid en proeven heerlijk vers.
Meng kort voor het opdienen noten en vinaigrette door de salade. Leg er plakjes ei op en strooi er knoflookchips over en roze peperbessen voor de kleur.
Extra:
Met wat knapperig gebakken spekjes en vers - warm - boerenbrood voldoet deze salade ook zeker als maaltijdsalade. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|