laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Vanillemousse met chocolade muntsaus
  ingrediënten:
   
  • 4 blaadjes gelatine
  • 4 eierdooiers
  • 120 gr. poedersuiker
  • 20 gr. vanillesuiker
  • 2.5 dl. melk
  • 1 vanillestokje
  • 4 dl. room
  • Olie
  • 1 bosje munt
  • 100 gr. chocolade, bittere
  • 25 gr. suiker
  • Chocoladekrul
  • Fruit, vers
  bereiding:
    Week de gelatine 10 minuten in koud water. Klop de eierdooiers met poedersuiker en vanillesuiker au bain marie schuimig.
Laat de melk met opengesneden vanillestokje op een zacht vuurtje trekken gedurende 10 minuten.
Verwijder het vanillestokje en klop de melk door het ei suikermengsel tot dit lobbig gebonden is. Voeg de gelatine toe. Klop de helft van de room op en meng die door het mengsel. Vet de vorm in met de olie. Giet het mengsel in de vorm.
Laat dit minimaal 4 uur opstijven in de koelkast. Voor de saus de munt met de overgebleven room 15 minuten laten trekken op een zacht vuurtje. De munt verwijderen. Smelt de chocolade in de magnetron gedurende 2 minuten op 500 Watt, voeg de room en de suiker toe. Klop tot een gebonden saus is verkregen.
Dompel de vorm met de mousse in heet water, stort hem op een plank en snijd er plakken van.
Verdeel dit over de borden en schenk de saus er omheen. Garneer met chocoladekrullen en fruit.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats