laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Daniël's zalmquiche
  ingrediënten:
    - 400 gram zalm: in blokjes gesneden
- 5 eieren
- 250 ml room
- 250 ml melk
- 100 gram kaas naar keuze: gemalen
- 1 grote prei: in snippers
- 2 teentjes look: fijngesneden
- half pikant pepertje: fijngesneden
- peterselie
- 1 rol bladerdeeg
- nog andere groenten naar believen
- peper en zout
  bereiding:
    Alle ingrediënten versnijden. Eieren, room en melk mixen en kruiden met peper en zout.
Rol bladerdeeg in bakvorm leggen (eerst bakvorm beboteren als er geen bakpapier onder ligt).
Vis, groenten en gemalen kaas op het bladerdeeg leggen. Beetje omroeren zodat alles verspreid ligt.
Eimengsel toevoegen. Peterselie over het geheel strooien.

In voorverwarmde oven bakken op +/- 180 graden bakken gedurende +/- 40 minuten tot bruine korst gevormd is.
Voor krokantere bodem eerst 10 minuten het deeg al voorbakken in de bakvorm (wel bodem met vork prikken en gewicht op leggen, anders komt dit mee omhoog).
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats