|
|
|
Zuiderse Paëlla |
|
ingrediënten: |
|
|
voor 4 personen:
- 2 tassen (+/- 400 g) paellarijst of 1/2 tas/persoon
- 1 zakje paellakruiden (saffraan,...)
- 4 worstjes
- 1/2 gebraden kip - gebakken ribben
- 4 gamba's
- 8 scampi's
- 8 gekookte mosselen
- 200 g calamares (inktvisringen)
- 8 almejas (venusschelpjes)
- 1 kop diepvrieserwten
- 1 ui
- 1/2 rode en 1/2 groene paprika
- 500 g gepureerde tomaat
- 1 teentje look
- 1 l visfumet
- olijfolie
- peper en zout |
|
bereiding: |
|
|
Snij de ingrediënten fijn: de groenten in blokjes, de inktvis in ringen, het vlees en de kip in stukjes. Laat een rijkelijke hoeveelheid olijfolie opwarmen in de paellapan (alle ingrediënten worden in dezelfde olie gebakken). Bak het vlees en laat even rusten op een schaal. Dan worden de vis en de schaaldieren gebakken en opzij gelegd.
Daarna worden de groenten gestoofd en de gepureerde tomaat toegevoegd. Voeg 2 koppen rijst bij de groenten. Los de paellakruiden op in 1 l visbouillon en giet de helft van de bouillon in de pan zodat de rijst in de bouillon kan koken. De rijst zal het vocht opnemen. Van zodra het geheel niet meer 'nat' is voeg je de rest van de bouillon toe.
Laat goed doorkoken terwijl je constant in de pan roert om aanbakken te vermijden. Als het vocht zo goed als ingetrokken is voeg je de erwtjes, het vlees en de vis toe.
Meng het geheel nog eens goed en werk af met de schaaldieren en de mosselen. Voor de smaak kan je enkele 1/4 citroen op de paella leggen. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|