laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Boekweitpannenkoeken van tante Julia
  ingrediënten:
    voor 12 pannenkoeken:
200 gr bloem
- 200 gr boekweitbloem
- 1/2 l melk
- 1/2 pintje bier
- 1/2 pakje gedroogde gist
- 30 gr suiker
- 4 eitjes
- snuifje zout
- 6 appels
- 20 plakjes gerookt spek
- plak brokkelige geitenkaas
- tijm
- peper
  bereiding:
    Meng de twee soorten bloem, de melk, het bier, de gist, de eitjes, het zout en de suiker. Gebruik een mixer als de bloem klontertjes blijft vertonen. Het mengsel is lopend maar niet echt dun.
Laat het een half uurtje rusten.
Steek ondertussen het klokhuis uit de appels, schil ze en snij ze in schijven. Zorg dat je ongeveer een zestal schijven uit één appel haalt.
Snij ook de lapjes spek in de helft.
Gebruik per pannenkoek ongeveer 3 halve lapjes spek en 3 schijfjes appel. Bak eerst de lapjes spek op, eens ze hun vet hebben vrijgegeven neem je ze uit de pan en giet er een afgestreken pollepel deeg in. Leg er de schijven appel en het gebakken spek er bovenop.
Draai dan de pannenkoek om. Laat even bakken en draai terug om.
Doe er brokjes geitenkaas op, een beetje tijm en peper.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats