laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Kippebouten in speksaus
  ingrediënten:
    Voor 2 personen:

    2 kippebouten
    zout, versgemalen peper
    4 el bloem,
    1 geklutst ei
    4 el paneermeel
    1 el geraspte schil van een onbespoten citroen
    1 el fijngehakte citroenmelisse
    frituurvet
    1 el boter of margarine
    50 gr doorregen spek
    1 kleine ui
    1 scheutje rode wijn
    1/8 l braadsaus
    1 msp, tijm
    1 msp. suiker
  bereiding:
    De kippebouten afspoelen, droogdeppen. Inwrijven met peper en zout, en door de bloem en het ei halen,

Het paneermeel vermengen met de geraspte citroen en de citroenmellsse, en de kippebouten hiermee paneren. Ongeveer 10 minuten frituren in de hete olie.

De boter verhitten in een koekepan en hierin het fijngesneden spek uitbakken, De ui fijnsnipperen en glazig fruiten in het spekvet.
Blussen met de rode wijn. De braadsaus toevoegen en op smaak brengen
met tijm, suiker, peper en zout. De kippebouten opdienen met de saus,

Serveren met aardappelen
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats