laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Zweedse koolsoep met balletjes
  ingrediënten:
   

    15 gram boter
    50 gram gerookte spekblokjes
    1 fijngesnipperde ui
    2 fijngesnipperde sjalotjes
    400 gram panklare groene kool
    1 liter runderbouillon, vers of van tabletten

    Voor de balletjes:
    250 gram kalfs- of half om half gehakt
    1 theelepel gedroogde majoraan
    peper en zout
    1 klein ei
    2 eetlepels paneermeel
  bereiding:
    Smelt de boter in een soeppan en bak hierin de spekjes ongeveer 3 minuten.
Voeg de ui en de sjalotjes toe en fruit ze 5 minuten zachtjes mee.
Schep de kool erdoor en bak de kool al omscheppend 1 minuut mee.
Voeg de bouillon toe, breng alles aan de kook en laat het ongeveer 20 minuten zachtjes koken.

Meng ondertussen in een kom het gehakt met de majoraan, peper, zout, het ei en het paneermeel en rol er met natte handen balletjes van.
Voeg de balletjes aan de soep toe en laat de soep nog 10 minuten zachtjes doorkoken.
Breng de soep op smaak met peper en zout.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats