|
|
|
Zweedse koolsoep met balletjes |
|
ingrediënten: |
|
|
15 gram boter
50 gram gerookte spekblokjes
1 fijngesnipperde ui
2 fijngesnipperde sjalotjes
400 gram panklare groene kool
1 liter runderbouillon, vers of van tabletten
Voor de balletjes:
250 gram kalfs- of half om half gehakt
1 theelepel gedroogde majoraan
peper en zout
1 klein ei
2 eetlepels paneermeel |
|
bereiding: |
|
|
Smelt de boter in een soeppan en bak hierin de spekjes ongeveer 3 minuten.
Voeg de ui en de sjalotjes toe en fruit ze 5 minuten zachtjes mee.
Schep de kool erdoor en bak de kool al omscheppend 1 minuut mee.
Voeg de bouillon toe, breng alles aan de kook en laat het ongeveer 20 minuten zachtjes koken.
Meng ondertussen in een kom het gehakt met de majoraan, peper, zout, het ei en het paneermeel en rol er met natte handen balletjes van.
Voeg de balletjes aan de soep toe en laat de soep nog 10 minuten zachtjes doorkoken.
Breng de soep op smaak met peper en zout. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|