|
|
|
Vanille-Griesmeelcake |
|
ingrediënten: |
|
|
1 liter vanillevla (volle, geen halfvolle of magere)
1 pak griesmeel (500 gram)
4 eieren
iets minder dan 1 longdrinkglas zonnenbloemolie
iets minder dan 1 longdrinkglas suiker
2 zakjes vanillesuiker
2 zakjes bakpoeder |
|
bereiding: |
|
|
Verwarm de oven voor op 175-190 graden C(gas 3-4);
-Olie, suiker en eieren mixen.
-voeg de vanillesuiker en het bakpoeder toe.
-Daarna de vanillevla en vervolgens het griesmeel.
-alles goed doormixen.
-rechthoekig, diep bakblik (of braadslede) invetten en bepoederen met griesmeel of bloem.
-giet het deegmengsel in het bakblik.
-bak het ongeveer in één uur gaar en goudbruin.
-laat afkoelen en besmeer met abrikozenjam of honing en bestrooi met gemalen cocos.
-snijd de cake in ruiten of vierkantjes. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|