laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Pikante eiermie met gehakt
  ingrediënten:
    voor 4 personen:

    300 gram Chinese eiermie of een andere fijne miesoort
    500 gram rundergehakt
    1 prei
    4 bosuitjes
    2 eetlepels ketjap manis
    100 gram ongezouten pinda’s
    3 eetlepels zoete chilisaus
    1 eetlepel maïzena
    2 eetlepels (wok)olie
    2 theelepels sambal
    100 ml bouillon (tablet of pot)
  bereiding:
    Bereid de eiermie volgens de aanwijzing op de verpakking en laat deze in een vergiet goed uitlekken. Snijd de bosuitjes met loof en de prei in ringetjes. Rooster vervolgens de pinda’s in een droge hete koekenpan. Meng tot slot de ketjap, 2 eetlepels chilisaus, de sambal en de maïzena door het gehakt.

Verhit de olie in een wok of hapjespan en roerbak hierin het gehakt rul en goudbruin. Voeg de ringetjes van de bosuitjes en de prei toe en roerbak nog vier minuutjes. Schenk de bouillon en de rest van de chilisaus erbij. Schep tot slot de eiermie er luchtig door (zodat alles goed warm wordt) en serveer het gerecht bestrooid met de pinda’s.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats