laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Gebakken sliptong met courgette
  ingrediënten:
    Voor 2 personen:

    4 sliptongen
    1 ui
    1 courgette
    5 eetlepels vloeibare margarine
    200 g (diepvries) doperwten
    sap van een halve citroen
    zout, versgemalen zwarte peper
    3-4 eetlepels bloem
    2 takjes verse munt
  bereiding:
    Pel en snipper de ui en snijd de courgette in blokjes. Verwarm 2 eetlepels margarine in een pan en schep de ui, courgette en doperwten erdoor. Sprenkel er 1 eetlepel citroensap over en voeg zout en peper naar smaak toe. Smoor de groente afgedekt in 8-10 minuten zachtjes gaar. Besprenkel de sliptongetjes met wat citroensap en strooi er zout en peper over. Wentel de vissen door de bloem. Verhit 2 eetlepels margarine in een grote koekenpan en bak de sliptongetjes (in twee keer) in 4-6 minuten mooi bruin en gaar, keer ze halverwege. Pluk de muntblaadjes van de takjes en snijd ze in dunne reepjes. Schep de munt door de courgette. Schep de courgette met doperwtjes op vier borden en leg de sliptongetjes ernaast.
Lekker met gekookte krielaardappeltjes.

Tips:
Vervang de sliptongetjes door kleine scholletjes.

Vervang de doperwten door snijbonen in stukjes van 2 cm gesneden.


Weetje
Margarine: hoe zachter hoe beter
Wist je dat margarine uit een kuipje gezonder is dan margarine in een wikkel? En dat margarine uit een fles nog gezonder is? Hoe zachter of vloeibaarder de margarine, des te meer goede, onverzadigde vetten erin zitten. Gebruik dus bij de bereiding van vis altijd vloeibare margarine of vloeibare bak&braad. Of olie natuurlijk, dat is ook altijd goed.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats