|
|
|
Gestoomde kipfilet met coulis van rode paprika |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
1 koffielepel olijfolie
25 g gehakte sjalotten
1 mespuntje kerrie
1 mespuntje gemalen koriander
1 koffielepel tijm
2 rode paprika's, ontpit en in fijne reepjes gesneden
15 cl gevogeltebouillon
10 cl witte wijn
zout, peper
4 soeplepels room
citroensap
4 kipfilets |
|
bereiding: |
|
|
Bereid eerst de paprikacoulis. Verwarm de olie in een stevige braadpan. Bak daarin de sjalot 2 minuten aan tot ze glazig is. Voeg al roerend kerrie, koriander en tijm toe. Doe er de paprika's, gevogeltebouillon, witte wijn, zout en peper bij. Stoof 10 minuten op een middelhoog vuur en roer regelmatig tot de paprika's volledig gaar zijn.
Mix vervolgens de paprika's tot een fijne puree met de handmixer of met de keukenrobot. Druk de puree al roerend door een zeef. Voeg er de room aan toe en verwarm de puree lichtjes. Breng eventueel op smaak. Giet er een scheutje citroensap bij en houd de puree warm.
Kruid de kipfilets met peper en zout. Stoom ze 12 tot 15 minuten naargelang hun dikte.
Verdeel de kipfilets over de borden. Giet er de paprikacoulis over. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|