Preipannetje met rumpsteak |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
8 preiwitten
2 paprika's (rood)
1 citroen
600 gr rumpsteak
10 gr korianderbolletjes
10 gr bloem (tarwebloem)
4 cl olijfolie (extra vierge)
2 dl vleesbouillon
1 eetlepel bieslook (fijngehakt)
pimentpoeder
zout
cayennepeper |
|
bereiding: |
|
|
De prei en de paprika's schoonmaken, wassen en in schuine stukken van 0,5 centimeter snijden. De citroen grondig wassen en de schil raspen. Het vlees in reepjes snijden en kruiden met pimentpoeder. De korianderkorrels in een vijzel pletten en met de helft van de olie verhitten in de wok. De paprikareepjes toevoegen en 2 minuten laten doorstoven. Bestuiven met bloem en de hete bouillon erbij gieten. De geraspte schil van de citroen en het geperste sap samen met de prei bij de paprika's voegen. Nog een drietal minuten laten doorstoven. Alles uit de wok nemen en het vlees in de rest van de olie een minuutje laten kleuren en vervolgens de groenten opnieuw toevoegen. Kruiden met zout, pimentpoeder en cayenne en bestrooien met gesnipperd bieslook.
Tip:
serveren met gekookte aardappelen. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|