laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Puddingcakerol
  ingrediënten:
   

  Voor de cake:
  - 5 eitjes gescheiden
  - 150 gr suiker
  - 150 gr bloem
  - 5 el warm water

  Voor de vulling:
  - 200 gr jam naar eigen keuze
  - 100 gr zachte roomboter
  - 100 gram poedersuiker
  - 1/4 liter vanillepudding (gewoon uit een bekertje; pak of monatoetje)

  Verder:
  - Paar el bruine bastardsuiker
  - 50 gr pure chocolade
  bereiding:
    Verwarm je oven voor op 150 à 160 graden, en bekleed je ovenbakplaat met bakpapier. Ga de eiwitten met de helft van de suiker stijfkloppen, ga dan de eierdooiers met de andere helft van de suiker met 5 el water tot een schuimige massa kloppen. Het stijfgeklopte eiwit doe je bij de geklopte eierdooiers, en je zeeft daarboven de bloem. Dit meng je luchtig met elkaar. En dan schenk je het op de ovenbakplaat en strijk het eroverheen, en bak het in ongeveer 10 à 15 minuten gaar.
Neem dan een theedoek, strooi daar de bruine ******** suiker overheen, en keer daar de cake op. Verwijder dan het bakpapier van de cake, en rol de cake samen met de theedoek op en laat het afkoelen.
Ga dan de boter met de poedersuiker glad roeren. Voeg dan lepel voor lepel de vanillepudding erdoorheen, en meng dit samen tot je 1 geheel krijgt. Rol de cake weer uit, bestrijk het met de jam, daarna laat je de jam even intrekken voor een paar tellen, dan strijk je er de pudding overheen. Rol de cakeplak dan weer op tot een rol, en rol het dan in die bakpapier en zet het in de koelkast om af te koelen voor een uur. Smelt dan de chocola, en versier de cakerol daarmee, en laat het opdrogen, en je kan het dan opdienen; in plakjes gesneden.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats