Kokoskoekjes |
|
ingrediënten: |
|
|
4 eiwitten
1 mespuntje zout
200 g suiker
1 zakje vanillesuiker Bourbon
1 mespuntje kaneel
4 druppels Amandelaroma
200 g gemalen kokos |
|
bereiding: |
|
|
De eiwitten met het zout zo stijf slaan dat een snede van een mes
zichtbaar blijft. De suiker en de vanillesuiker geleidelijk
toevoegen en het eiwit verder stijf slaan tot de suiker volledig
is opgelost. Eerst de kaneel en het amandelaroma er voorzichtig
door scheppen en tot slot de gemalen kokos.
Van het mengsel op een met bakpapier beklede bakplaat met 2
lepels bergjes vormen. De bakplaat in het midden van een
voorverwarmde oven schuiven.
Baktijd en oventemperatuur:
Elektrische oven: 120 °C (voorverwarmen)
Heteluchtoven: 100 °C (voorverwarmen)
Gasoven: stand 1 (voorverwarmen)
Baktijd: 30 - 40 minuten |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|