laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Gegratineerde aardappel-spekschotel
  ingrediënten:
    voor 2 personen-bereidingstijd: ca 45 minuten:

    100 g doorregen spek
    1 ui
    1 el boter
    500 g aardappelen
    zout
    peper
    125 g slagroom
    50 g geraspte kaas
    versgehakte peterselie voor het garneren
  bereiding:
    1. het spek in kleine blokjes snijden.de ui pellen, fijnsnijden en met het spek en de boter in een schaal doen.afdekken en ca 3 min bij 600 watt verhitten.
2. de aardappelen schillen en in plakjes snijden. de plakjes aardappel aan het spek met de uien toevoegen, goed mengen en met het zout en peper kruiden.
3.de slagroom erover gieten en de kaas erover strooien

afdekken en ca 6 minuten bij 600 watt verhitten. als laatste met de gehakte peterselie bestrooien.

een schaal van 22-25 cm diameter nemen voor deze hoeveelheid.
spek kan je nu ook in blokjes kopen
(ik serveer dit normaal nog met een slaatje)

Dit is een recept van Catherine Creten
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats