laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Kempense boekweitkoek
  ingrediënten:
    voor 15 tot 20 boekweitkoeken:

    3 kopjes boekweitbloem
    1 kopje witte bloem
    20 gram gist
    1 ei
    een snuifje zout
  bereiding:
    Doe wat lauw water in een voldoende grote kom, waarin het deeg genoeg kan rijzen.
Los hierin eerst de gist op.
Voeg vervolgens ook de bloem toe en het volledige ei.
Goed roeren tot het allemaal gemengd is.
Het deeg moet goed lopend zijn, eventueel kan je nog lauw water toevoegen.
Het deeg dan enkele uren op kamertemperatuur laten staan tot het gerezen is.
Vaak wordt het deeg 's avonds bereid voor de volgende morgen. Wanneer het gerezen is, mag een klein beetje zout toegevoegd worden. Mengen met de klopper.
Zet een pan op een heel warm vuur, best een gasvuur, ofwel de hoogste stand van een elektrisch vuur.
Smelt wat boter en giet een beetje deeg erin.
Lekkerst is om op voorhand wat spek te bakken en een of enkele lappen spek mee te bakken met het deeg.
Wacht tot de koek mooi bruin en knapperig is, dan omdraaien.
Best serveren met stroop, of met suiker.
Eventueel kan het deeg met botermelk bereid worden in plaats van water, maar de koeken zullen dan zuriger zijn.

Dit is een recept van Melanie Lijnen.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats