|
|
|
Wellense appeltaart |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor het deeg:
Taartvorm van 24 cm
125 gram bloem
100 gram boter
60 ml water
Snuifje zout
Bloem zeven en zout over strooien, vervolgens 1/3de van de boter en het water bij de bloem voegen en kneden tot een vaste massa. Het deeg in een kruisvorm uitrollen, met de hand de rest van de boter tot een balletje kneden. De boter op het deeg leggen en dichtvouwen. Dan het deeg uitrollen tot 1 cm dikte en dichtvouwen en 15 minuten laten rusten in de koelkast. Die handeling drie keer herhalen. Vervolgens het deeg heel dun uitrollen. Taartvorm met boter insmeren en met bloem bestrooien. Deeg erin leggen en de taart 30 minuten laten rusten. |
|
bereiding: |
|
|
Voor de vulling
1 kilo jonagold appels
vanillestokje
80 gram bakboter (solo)
2 kleine eieren
150 gram suiker
35 gram maïzena
kaneel
Appels schillen en in kleine dobbelsteentjes van ongeveer een halve centimeter snijden. Op het deeg leggen en mooi verdelen. Zaadjes uit het vanillestokje schrapen.
Boter smelten (niet laten.bruinen), maïzena en vanille toevoegen. Dan een voor een de eieren eronder mengen.
Mengsel over de appels uitgieten, bestrooien met kaneel en 45 minuten bakken in een oven die voorverwarmd is op 180 graden.
Ook lekker met een bolletje ijs.
Dit is een recept van Ria Menten |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|