|
|
|
Opgelegde peertjes |
|
ingrediënten: |
|
|
3 kilo niet te rijpe peren
1,5 kilo suiker
0,5 liter witte wijnazijn
kaneelstokjes |
|
bereiding: |
|
|
Peertjes schillen, maar in één stuk laten en steeltjes er aan laten hangen. Wijnazijn met suiker en kaneelstokje laten doorkoken. De peertjes in een kookpot doen en daar de gekookte azijn over gieten. 24 uur laten trekken. De peren eruit nemen en het sap opnieuw laten koken en weer over de peer-tjes gieten. Drie dagen laten staan. Dan de peertjes er uit nemen en het sap nog eens laten koken. De peertjes in potten stoppen en het kokende sap er nog eens over gieten. Potten afsluiten met deksel. Kun je twee jaar bewaren.
Dit is een recept van Mathi Libens |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|