laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Opgelegde peertjes
  ingrediënten:
   

    3 kilo niet te rijpe peren
    1,5 kilo suiker
    0,5 liter witte wijnazijn
    kaneelstokjes
  bereiding:
    Peertjes schillen, maar in één stuk laten en steeltjes er aan laten hangen. Wijnazijn met suiker en kaneelstokje laten doorkoken. De peertjes in een kookpot doen en daar de gekookte azijn over gieten. 24 uur laten trekken. De peren eruit nemen en het sap opnieuw laten koken en weer over de peer-tjes gieten. Drie dagen laten staan. Dan de peertjes er uit nemen en het sap nog eens laten koken. De peertjes in potten stoppen en het kokende sap er nog eens over gieten. Potten afsluiten met deksel. Kun je twee jaar bewaren.


Dit is een recept van Mathi Libens
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats