laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Perentaart
  ingrediënten:
   

    l kilo peren
    sap van halve citroen
    50 gram boter
    100 gram suiker


De peren schillen en in partjes snijden. Boter smelten, peren, citroen-sap en suiker toevoegen en alles ongeveer 10 minuten zachtjes laten koken. In een vergiet laten uitlekken en het sap opvangen. De laatste 15 minuten van de baktijd het sap laten inkoken tot een dikke stroop.
  bereiding:
    Deeg:

    250 gram zelfrijzende bloem
    50 gram boter
    150 gram suiker
    l zakje vanillesuiker
    4 eierdooiers
    halve kop halfvolle melk



Boter smelten, suiker, vanillesuiker en eierdooiers toevoegen en mengen. Bloem in een kom kieperen en kuiltje in het midden maken. Het eimengsel er onder roeren en zoveel melk bij kieperen tot je een mooi glad beslag krijgt. In een beboterde, bebloemde vorm doen, de uitgelekte peren er bovenop schikken en in een oven van 160 graden 45 minuten bakken. Uit de oven nemen, grill op stand 3 zetten. Het ingekookte sap over de perenkoek gieten. Kaneel op strooien en onder de grill zetten tot het blaasjes vormt. Ongeveer 10 minuten laten afkoelen, dan uit de vorm nemen en verder op een taartenrooster laten afkoelen.

krokante vlaaiendeeg? :
"Met dat gistdeeg moet je hard slaan en daarna moet je het dun uitrollen. Anders krijg je een taart die te veel op brood lijkt."


Dit is een recept van Mathi Libens
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats