|
|
|
Romige paprikasoep |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen;
4 paprika's, ontpit, van de witte kern ontdaan en in stukken gesneden.
1 ltr. Runderbouillon
1 dl room
1 eierdooier
zwarte gemalen peper en zout naar smaak. |
|
bereiding: |
|
|
Breng de pan met bouillon aan de kook.
Spoel de stukken paprika goed af en doe deze in de bouillon.
breng de bouillon tegen de kook en laat de paprika garen. (ca. 15 minuten )
Haal de paprika met een schuimspaan uit de bouillon en pureer deze door een fijne zeef.
Breng de bouillon aan de kook, voeg de puree al roerend toe en laat het geheel 10 minuten tegen de kook opstaan.
Breng de soep op smaak met peper en zout.
Klop de eidooier door de room.
Haal de pan van het vuur en schenk onder voordurend roeren (garde) de room door de soep.
Dien de soep op. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|