Zalmmoot met groente en room |
|
ingrediënten: |
|
|
voor 4 personen:
4 zalmmoten van elk 200 gram
3 gesnipperde sjalotjes
200 gram in stukjes gesneden koude roomboter
1 flesje room
14 eetlepels witte wijnazijn
1 in blokjes gesneden courgette
1 rode en 1 oranje paprika, beide in blokjes gesneden
1 gesnipperd bosje bieslook
wat bakolie
wat peper en zout |
|
bereiding: |
|
|
Blancheer de blokjes courgette en de paprikastukjes gedurende 4 minuutjes in kokend water met daarin wat zout. Spoel de groenten hierna af met koud water. Kook vervolgens de witte wijnazijn in met de sjalotsnippers en voeg hieraan de room toe. Los al roerend de klontjes koude roomboter op in de saus en voeg wat peper en zout toe. Bak dan de zalmmoten met wat olie gaar in de grillpan. Verdeel de saus over 4 warme diepe borden. Leg er de zalmmoten op en verdeel daar tot slot het groentegarnituur over. Garneer met wat bieslooksnippers. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|