|
|
Neem een buiklap van varken en snij het meeste vet weg. Kruid met peper en zout.
Rol het op een fles en trek de fles er uit. Plooi de uiteinden naar binnen.
Steek met een aanzetstaal of een lang en puntig mes een insnede van 5 à 10 cm overlangs door de rollade.
Schil de appel en snij deze in kleine blokjes. Snij eveneens de pruimen in kleine stukjes.
Schep de appel en pruimen door elkaar in een kom. Maak het opsmaak met zout, peper en kaneelpoeder.
Vul het gat in de rollade met dit appelpruimenmengsel. Druk de vulling met de steel van een houten lepel goed aan. Verhit de boter in een braadpan en bak de rollade rondom bruin. Schenk langs de rand van de pan de wijn erbij en verwarm het geheel 5 minuten. Voeg dan langs de rand van de pan de room erbij en smoor de rollade in ca. 50 minuten zachtjes gaar. Keer de rollade regelmatig!! Leg de rollade op een plank en laat hem, afgedekt met aluminiumfolie, ca. 10 minuten rusten. Roer de bessengelei door het stoofvocht en kook het geheel in tot een mooi gebonden saus. Breng de saus op smaak met zout en peper.
Serveertips:
Snijd de rollade in dunne plakken en leg ze dakpansgewijs op warme borden, en schep de saus erover. Lekker met gekookte aardappeltjes en rodekool
Dit is een recept van Leo Daman |