laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Flensjes met appeltaartvulling en Kaneelijs
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

    Voor het ijs:
    625 cc volle melk
    45 cc slagroom
    20 gram volle melkpoeder
    115 gram suiker
    30 gram dextrose (druivensuiker)
    5 gram maïzena
    2 gram kaneelpoeder
    1 kaneelstokje

    Voor de flensjes(10):
    100 gram gezeefde bloem
    200 cc volle melk
    1 ei
    1 theelepel poedersuiker
    snufje zout

    Voor de appeltaartvulling:
    2 goudrenetten
    3 eetlepels rozijnen
    1 eetlepel custardpoeder
    2 eetlepels bruine basterdsuiker
    2 à 3 eetlepels cognac
    mespuntje citroenrasp
  bereiding:
    Meng 3/4 deel van de melk met de room, de suiker en het kaneelstokje.
Verhitten tot 85°C.
Meng 1/4 deel van de melk met de melkpoeder, dextrose, maïzena en de
kaneelpoeder tot een glad papje. Beide mengsels met elkaar vermengen en opnieuw verhitten tot 85°C, gedurende 5 minuten. Pas op voor
doorverhitting van de pan. Gas laag. De compositie passeren in een
schone pan. Het mengsel snel roerend terugkoelen in koud stromend water of ijswater. Compositie hygiënisch afdekken met plasticfolie en in de koelkast laten rijpen.
Schakel de ijsmachine in op stand (compact-ijs) en giet het mengsel in
de koelkom. Bereidingstijd: ca. 35-45 minuten.

Voor de flensjes de bloem met 150 cc melk aanroeren met een garde,
ei, poedersuiker en zout toevoegen. De resterende 50 cc melk toevoegen.
Het beslag dun houden. Flensjes in een flensjespan goudbruin bakken.

Voor de appeltaartvulling de geschilde appels in blokjes snijden. Doe
de appel met de rozijnen in een glazen kom en schep er de custardpoeder, de basterdsuiker, de cognac, de kaneel en de citroenrasp door. Zet even afgedekt een paar minuten op de hoogste stand in de magnetron en laat nagaren.

Verwarm de flensjes eveneens op in de magnetron.

Verdeel de appeltaartvulling over de flensjes en vouw ze dubbel.

Leg ze op een bord en serveer er een bolletje kaneelijs bij en garneer met een rozet slagroom en een mooi topje mint.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats