Aardappelnestjes met paprika en shoarmavlees |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
aardappelpuree uit een pak of zelfgemaakt van 750 gram aardappels
1 ei
1 rode en 1 groene paprika
30 gram boter of 2 el olie
400 gram shoarmavlees
1/4 l gekruide tomatensaus uit een pot of fles
zout en versgemalen peper |
|
bereiding: |
|
|
Maak de aardappelpuree en roer er het ei door. Schep de puree in een spuitzak met een grof gekarteld spuitmondje en spuit een rand langs vier eenpersoons ovenschaaltjes.Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de schoongemaakte paprika's eerst in kwarten en daarna in smalle reepjes. Verhit de boter of de olie in een koekenpan en laat de paprikareepjes een paar minuten omscheppend bakken. Laat het vlees ca. 5 minuten meebakken. Schep er de tomatensaus door en laat goed doorwarmen. Proef of er nog zout en/of peper bij moet. Schep het paprikamengsel in de aardapelnestjes en zet de schaaltjes ca. 10 minuten in de voorverwarmde oven. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|