laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Wijngaardslakken met amandelen
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

    200 gr gekookte en uitgelekte wijngaardslakken
    150 gr gedroogde ham in reepjes
    3 grote gepelde, ontpitte en in stukjes gesneden tomaten
    2 fijngehakte ajuinen
    30 (in blender) fijngemalen amandelen
    1 laurierblaadje
    1 plukje saffraan
    1 eetlepel paprikapoeder
    1 gewassen en gedroogde Spaanse peper
    olijfolie
    fijngehakte peterselie
    zout
  bereiding:
    Verwarm olijfolie in een ondiepe pan en gaar zonder te kleuren de ui en het knoflook. Voeg de laurier, de Spaanse peper en de tomaat toe. Spijs met zout en het paprikapoeder. Voeg de reepjes gedroogde ham toe en laat 5 minuten meebakken. Voeg de slakken en de amandelen toe en laat op zacht vuur nog 10 minuten sudderen.

Doe het mengsel over in een voorverwarmde schaal, leg het pepertje en het laurierblaadje in het midden er bovenop en strooi er royaal peterselie over. Serveer met stokbrood als tapas.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats