Wijngaardslakken met amandelen |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
200 gr gekookte en uitgelekte wijngaardslakken
150 gr gedroogde ham in reepjes
3 grote gepelde, ontpitte en in stukjes gesneden tomaten
2 fijngehakte ajuinen
30 (in blender) fijngemalen amandelen
1 laurierblaadje
1 plukje saffraan
1 eetlepel paprikapoeder
1 gewassen en gedroogde Spaanse peper
olijfolie
fijngehakte peterselie
zout |
|
bereiding: |
|
|
Verwarm olijfolie in een ondiepe pan en gaar zonder te kleuren de ui en het knoflook. Voeg de laurier, de Spaanse peper en de tomaat toe. Spijs met zout en het paprikapoeder. Voeg de reepjes gedroogde ham toe en laat 5 minuten meebakken. Voeg de slakken en de amandelen toe en laat op zacht vuur nog 10 minuten sudderen.
Doe het mengsel over in een voorverwarmde schaal, leg het pepertje en het laurierblaadje in het midden er bovenop en strooi er royaal peterselie over. Serveer met stokbrood als tapas. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|