Citroenkip met peterselie en munt |
|
ingrediënten: |
|
|
voor 4 personen:
4 kippenpoten (of 8 drumsticks)
stukje gemberwortel van 5 cm
3 eetlepels olijfolie
1 groene Spaanse peper
4 gepelde en geperste teentjes knoflook
1/2 theelepel kerriepoeder
1 theelepel gemalen komijn
1 theelepel gemalen koriander
2 eetlepels gehakte peterselie
1 eetlepel gehakte munt
wat cayennepeper en wat zout
200 ml kippenbouillon (tablet of uit pot)
sap en rasp van 1 citroen
blaadjes munt en schijfjes citroen voor garnering |
|
bereiding: |
|
|
Rasp de gemberwortel. Hak de peper zonder zaadjes fijn. Verhit dan de olie en bak de kipdelen aan alle kanten bruin. Schep deze delen met een schuimspaan uit de pan. Voeg nu de gember en knoflook aan het bakvet toe en bak gedurende 1 minuut. Roer er kerrie, komijn, koriander, cayennepeper en zout naar smaak door en verwarm alles nog 1 minuut.
Leg de kip terug in de pan en voeg de bouillon, het citroensap en de rasp toe. Breng vervolgens alles aan de kook en laat de kipdelen met het deksel op de pan nog 30 minuten zachtjes stoven. Roer de peterselie en de munt erdoor. Serveer de stukken kip met blaadjes munt en schijfjes citroen.
Lekker met tagliatelle en tomatensalade. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|