Champignons in knoflook-kruidenolie |
|
ingrediënten: |
|
|
voor 4 personen:[list]
2 bakjes champignons
3 fijngesneden sjalotjes
2 eetlepels roomboter
4 eetlepels zelfgemaakte knoflook-kruidenolie
400 gram beetgaar gekookte tagliatelle
Voor de knoflook-kruidenolie:
3 fijngesneden sjalotjes
10 zeer fijngesneden teentjes knoflook
1 eetlepel gedroogde basilicum
5 eetlepels gehakte peterselie, waarvan 1 eetlepel voor de garnering
2 dl extra vièrge olijfolie
wat versgemalen peper en wat zout |
|
bereiding: |
|
|
Maak eerst de knoflook-kruidenolie door alle ingrediënten te mengen met de olijfolie. Kruid de knoflook-kruidenolie met wat peper en zout. Borstel hierna de champignons schoon en snijd ze over de helft door. Verhit de boter in een ruime pan en bak hierin de champignons goudbruin. Voeg de sjalotten toe en laat deze even meebakken. Schep dan de knoflook-kruidenolie bij het champignonmengsel en laat deze even meewarmen. Breng het geheel, indien nodig, op smaak met wat peper en zout. Verwarm nu de beetgaar gekookte tagliatelle in een ruime pan en voeg hieraan het champignonmengsel toe. Als alles goed warm is, kan het gerecht worden opgediend. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|