Avocadoyoghurtijs met amandel |
|
ingrediënten: |
|
|
voor 4 personen:
2 avocado’s
100 gram gepelde blanke amandelen
100 ml sinaasappelsap
100 ml schenkroom of koffiemelk
200 ml yoghurt |
|
bereiding: |
|
|
Houd enkele amandelen apart voor garnering en maal de rest fijn. Halveer de avocado’s, verwijder de pitten, schep het vruchtvlees uit de schillen en pureer dit vruchtvlees met de schenkroom. Meng nu de gemalen noten met het sinaasappelsap door de avocadopuree. Spatel tot slot de yoghurt door het avocado/notenmengsel.
Schep het mengsel in een ruime schaal of diepvriesdoos en zet deze in de diepvries. Schep de massa na een half uur om. Doe dit nog een keer na weer een half uur (de vorming van ijskristallen wordt zodoende voorkomen). Laat het ijs zo’n 4 uur bevriezen. Garneer het dessert met de apart gehouden amandelen. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|