|
|
|
Hartig notenbrood |
|
ingrediënten: |
|
|
400 g volkorenmeel
2 eetlepels notenolie
1 theelepel suiker
1 zakje gedroogde gist
100 g Hollandse geitenkaas, geraspt
1 zakje walnoten (55 g), grofgehakt
1 zakje pompoenpitten (65 g)
broodbakmachine |
|
bereiding: |
|
|
Bakblik vullen met helft van volkorenmeel. Notenolie en 250 ml water toevoegen. Dan rest van volkorenmeel erover verdelen. Suiker aan één kant van bakblik erbij doen, 1/2 el zout aan de andere kant. Gist in holletje in midden strooien (niet in contact laten komen met zout of honing, dat doet werking van gist teniet). Kaas, walnoten en pompoenpitten erover verdelen. Broodbakmachine inschakelen op programma voor gewoon of knapperig brood.
Tip
Serveer dit notenbrood met (verse) groene pesto of een zachte basilicumboter. Hak 30 gram verse basilicum met 1 teentje knoflook heel fijn (in de keukenmachine). Meng er 125 gram boter en zout en peper naar smaak door. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|