Kikkerbilletjes in witte wijn |
|
ingrediënten: |
|
|
40 verse kikkerbilletjes
25 cl slagroom
100 gr boter
25 cl Rieslingwijn
3 sjalotjes
sap van 1/2 citroen
1 puntje knoflook
5 steeltjes peterselie
5 sprietjes bieslook
1 bouillonblokje gevogelte
zout, peper |
|
bereiding: |
|
|
Laat een mooie moot boter smelten in een kookpot. Laat daarin de kikkerbillen garen. Voeg de gepelde en fijngehakte sjalotjes toe.
Zeer goed mengen en schudden totdat de kikkerbillen verstijven .
Giet er het bouillonblokje gevogelte bij dat werd aangelengd met 25cl warm water. Giet er de 25 cl Riesling en een puntje gehakt knoflook bij. Kruiden met peper en zout.
Op klein vuur gedurende 5 minuten laten koken. Haal met een schuimspaan de kikkerbillen uit de saus. Hou de kikkerbilletjes warm. Laat op hevig vuur de saus inkoken tot de helft overblijft. Voeg nog steeds op hoog vuur de slagroom erbij, alsook de rest van de boter en het citroensap. Controleer of de saus voldoende is gekruid. Verlaag het vuur. Herplaats de kikkerbillen in deze saus en laat nog een minuutje verder koken. Opdienen in een warme schaal en gelijkmatig bedekken met de gezeefde saus. Bestrooi met gehakte peterselie en bieslook. Metéén opdienen. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|