laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Eierkoek (Glutenvrij)
  ingrediënten:
   


  • 200 gr suiker,
  • 150 gr. witte bakmix (bv. Glutafin),
  • 3 eieren,
  • 50 gr maizena,
  • 1 zakje vanillesuiker,
  • 2 tl bakpoeder,
  • mespuntje zout,
  • 1 el boter.

  • Bakpapier, bakplaat, elektrische mixer.`
  bereiding:
    Bereidingswijze: Doe de eieren met de suiker en de vanillesuiker en het zout in een kom. Klop het geheel tot een schuimige massa. Schep hier in gedeeltes (heel luchtig) de bakmix en de maizena en de bakpoeder door. Laat het deeg vervolgens even rusten en verwarm de oven voor op op 160 gr.C. Bedek de bakplaat met bakpapier en leg kleine hoopjes deeg erop, met een beetje afstand. (Inmiddels heb ik hier geen illusies meer over, het wordt gewoon een grote koek, in plaats van allemaal kleintjes, maar die breek je later gewoon in stukken). Bak de koek in 15-20 min. lichtgeel.

Serveertips: Bestrijk de stukjes eierkoek met boter en bestrooi ze met suiker, als ze nog warm zijn, want dan zijn ze op hun lekkerst. Ze zijn goed te bewaren in een koekentrommel of plastic zak, naar eigen voorkeur en worden dan heerlijk kleverig.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats