|
|
|
Gebakken zeeduivel met hazelnoten |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
2 kleine sinaasappelen.
1 kleine venkelknol, in dunne plakken gesneden.
2 el olijfolie, plus wat extra om in te vetten.
4 zeeduivelfilets van ongeveer 150 gr. elk.
2 el verse bieslook gesnipperd.
50 gr hele gewelde gehakte hazelnoten.
50 gr vers bruin broodkruim.
Zout en zwarte peper |
|
bereiding: |
|
|
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Rasp de schil van 1 sinaasappel fijn en pers deze sinaasappel.
Snijd een plak van de boven- en onderkant van de andere sinaasappel. Schil hem en snijd het wit en de velletjes weg, waarbij je de ronding van de vrucht volgt.
Snijd de partjes los en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Schik de plakken venkel en de sinaasappelblokjes in een licht ingevette ondiepe ovenschaal en plaats de vis erbovenop.
Besprenkel het geheel met het sinaasappelsap en voeg zout en peper toe.
Vermeng de bieslook met de geraspte sinaasappelschil, de hazelnoten, het broodkruim en de olie, voeg voldoende zout en peper toe en roer tot een gelijkmatige massa ontstaat.
Schep het broodkruimmengsel over de vis en spreid het uit. Bak de vis 35-40 minuten in de oven, totdat de vis gaar is en de bovenlaag goudbruin |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|