laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Gratin van zalm met pasta
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

    250 gr korte deegwaren : buisjespasta
    1 briket vloeibare room
    Zalm voor 4 personen (een stuk of gehele filet zonder huid of uiteinden)
    Boter of margarine
    Bloem
    zout
    een pakje geraspte Emmental (100 gr)
  bereiding:
    Kook de deegwaren. Breng in een kookpot 1 tot anderhalve liter gezouten water aan de kook en kook de zalm erin die u eerder in grote blokjes heeft gesneden. Enkele minuten volstaan, de zalm moet net gaar zijn maar niet teveel anders wordt hij te droog. Afgieten en het kookwater bijhouden.
Bereid een witte saus (Bechamel-saus) met het kookwater van de vis. Plaats de visblokjes in de saus en zet opzij.
In een kookpot brengt u de gekookte en uitgelekte deegwaren tesamen met de vloeibare room 2 minuten aan de kook.
Meng de twee bereidingen en plaats alles in een beboterde vuurvaste schotel. Bestrooien met Gruyère en 20 minuten laten goudgeel worden in warme oven.
Opdienen met een slaatje.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats