Zoetzure kip met cashewnoten |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
500 gr. kipfilet
2 eetl. bloem
1 ui
1 groene paprika
2 vleestomaten
2 bosuitjes
1 blikje ananasblokjes
2 eetl. sojasaus of ketjap
4 eetl. tomatenketchup
2 theel. suiker
1 eetl. citroensap
Mespunt sambal oelek
Allesbinder
100 gr. geroosterde cashewnoten
Peper
Zout
Olie
Rijst |
|
bereiding: |
|
|
Snijd kipfilet in reepjes
Meng het met de bloem en wat zout en peper tot ze rondom bedekt zijn
Snipper de ui grof
Snijd de paprika in reepjes
Ontvel de vleestomaten en snijd ze in partjes
Snijd de bosuitjes in ringen
Verhit wat olie in een pan
Bak de kipfiletreepjes in 4 min. rondom en schep ze uit de pan.
Roerbak de ui en paprika in het braadvet tot de ui glazig is
Voeg de tomaat en ananas (incl. sap) toe
Breng dit op smaak met de sojasaus/ketjap, tomatenketchup, suiker, citroensap en de sambal
Voeg een scheutje water toe en bind de saus met allesbinder
Bestrooi de saus met de bosui en de cashewnoten
Serveren met gekookte rijst. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
 |