laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Miep's Bananencake
  ingrediënten:
   

    3 zeer rijpe of overrijpe bananen
    225 gr. zelfrijzend bakmeel, gezeefd
    175 gr. boter
    175 gr. basterdsuiker
    ½ tl. kaneel
    ½ citroen
    snufje zout
    125 gr. wal- of pecannoten, grof gehakt
    100 gr. rozijnen
    1 ei
  bereiding:
    Verwarm oven voor op 170 ºC. Pureer de bananen met wat citroensap. Roer de boter en suiker in een mengkom romig. Voeg zelfrijzend bakmeel, kaneel, zout en banaan toe. Klop het ei los en roer dit samen met de walnoten en de rozijnen door het deeg. Beboter een cakevorm en schep de vulling erin. Bak de bananencake af in de oven in ongeveer 1 uur. Controleer of het cake gaar is door een cocktailprikker erin te steken. Als deze er schoon uitkomt is de cake gaar. Stort de cake op een rooster en laat afkoelen.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats