|
|
|
Miep's Bananencake |
|
ingrediënten: |
|
|
3 zeer rijpe of overrijpe bananen
225 gr. zelfrijzend bakmeel, gezeefd
175 gr. boter
175 gr. basterdsuiker
½ tl. kaneel
½ citroen
snufje zout
125 gr. wal- of pecannoten, grof gehakt
100 gr. rozijnen
1 ei |
|
bereiding: |
|
|
Verwarm oven voor op 170 ºC. Pureer de bananen met wat citroensap. Roer de boter en suiker in een mengkom romig. Voeg zelfrijzend bakmeel, kaneel, zout en banaan toe. Klop het ei los en roer dit samen met de walnoten en de rozijnen door het deeg. Beboter een cakevorm en schep de vulling erin. Bak de bananencake af in de oven in ongeveer 1 uur. Controleer of het cake gaar is door een cocktailprikker erin te steken. Als deze er schoon uitkomt is de cake gaar. Stort de cake op een rooster en laat afkoelen. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|