|
|
1.de uien pellen en fijnsnijden
2.de tomaten wassen, even in kokend water dompelen, dan pellen en in plakjes snijden
3. het gehakt in een koekenpan op de gewone manier rul bakken. met zout/peper/paprikapoeder kruiden.
4. de uien toevoegen en even meefruiten. de plakjes tomaat toevoegen, goed mengen en nog 5 minuutjes op laag vuur laten staan.
5. de venkel schoonmaken en wassen. het groen eraf snijden en apart houden. de knollen in reepjes snijden. de aardappelen schillen en in plakjes snijden.
6. de plakjes aardappel en de reepjes venkel in een schaal (25-28 cm diam.) doen, afdekken en ca 7 minuten bij 600 watt verhitten. dan de groenten uit de schaal nemen.
7. het gehakt in de schaal doen, de groenten hierop scheppen. de kaas erover strooien, de schaal afdekken en ca 14 minuten bij 600 watt verhitten.
8. het venkelgroen fijnhakken en voor het serveren over het gerecht strooien.
Dit is een recept van Catherine Creten |