|
|
|
Paksoi met ei |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
600-700 gr paksoi
2 uien
4 Spaanse pepers
3-4 el arachideolie
300 gr stukjes tomaat uit blik
4-5 el sojasaus
2-3 el kokosmelk
zout
versgemalen peper
4-5 gekookte kwarteleitjes, uit een pot |
|
bereiding: |
|
|
Bereidingstijd: ca. 30 minuten 235 kcal/990 k|
Maak de paksoi schoon. Spoel de stronkjes af, laat ze goed uitlekken en snijs ze in stukken. Pel en snipper de uien.
Snijd de pepertjes in de lengte door. Verwijder de zaadjes en de zaadlijsten. Spoel de halve pepertjes af en snijd ze in piepkleine blokjes.
Verhit de olie in de wok en fruit de stukjes ui en Spaanse peper erin.
Voeg de paksoi toe. Smoor de groente even en blus haar af met de tomaten de sojasaus en de kokosmelk. Smoor het mengsel 10-15 minuten.
Breng alles op smaak met zout en peper.
Snijd de goed uitgelekte kwarteleitjes doormidden. Schep de groente op borden en garneer het gerecht met de halve eitjes.
weetje:
Paksoi is een Chinese groente met ongeveer dezelfde smaak als Chinese kool. De knapperige witte stelen en de frisse blaadjes smaken rauw uitstekend, maar u kunt paksoi ook even blancheren. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|